Publicaciones

52 Resultados  Exportar a excel

1

(Artículo científico)

Categoría: Producción Académica

Departamentos: Departamento de Agricultura, Sociedad y Ambiente

Grupos: Agroecología

Unidades: San Cristóbal

2

“Without Food there is No Resistance”: The impact of the Zapatista conflict on agrobiodiversity and seed sovereignty in Chiapas, Mexico (Artículo científico)

Cita: Hernández, C., Perales, H.R., Jaffee, D. (2022). “Without Food there is No Resistance”: The impact of the Zapatista conflict on agrobiodiversity and seed sovereignty in Chiapas, Mexico. Geoforum. 128 (1), 236-250. https://doi.org/10.1016/j.geoforum.2020.08.016

Categoría: Producción Académica

Departamentos: Departamento de Agricultura, Sociedad y Ambiente

Grupos: Agroecología

Unidades: San Cristóbal

3

Nixtamal techniques for different maize races prepared as tortillas and tostadas by women of Chiapas, Mexico (Artículo científico)

Cita: Palacios-Pola, G., Perales, H.R., Estrada, E.I.J., Figueroa-Cárdenas, J.de D. (2022). Nixtamal techniques for different maize races prepared as tortillas and tostadas by women of Chiapas, Mexico. Journal of Ethnic Foods. (9), 10. https://doi.org/10.1186/s42779-022-00116-9

Categoría: Producción Académica

Departamentos: Departamento de Agricultura, Sociedad y Ambiente

Grupos: Estudios Socioambientales y Gestión Territorial - Agroecología

Unidades: San Cristóbal

4

Seed Exchange Networks of Native Maize, Beans, and Squash in San Juan Ixtenco and San Luis Huamantla, Tlaxcala, Mexico (Artículo científico)

Cita: Llamas-Guzmán, L.P., Lazos-Chavero, E., Perales, H.R., Casas, A. (2022). Seed Exchange Networks of Native Maize, Beans, and Squash in San Juan Ixtenco and San Luis Huamantla, Tlaxcala, Mexico. Sustainability. 14, 34. https://doi.org/10.3390/su14073779

Categoría: Producción Académica

Departamentos: Departamento de Agricultura, Sociedad y Ambiente

Grupos: Agroecología

Unidades: San Cristóbal

5

Crop genetic erosion: understanding and responding to loss of crop diversity (Artículo científico)

Cita: Khoury, C.K., Brush, S., Costich, D.E., Curry, H.A., Haan, S., Engels, J.M., et. al.2021. Crop genetic erosion: understanding and responding to loss of crop diversity. New Phytologist. doi: 10.1111/nph.1773335

Categoría: Producción Académica

Departamentos: Departamento de Agricultura, Sociedad y Ambiente

Grupos: Agroecología

Unidades: San Cristóbal

6

Paysages du maïs au Mexique. Comment la diversité est-elle structurée et que voulons-nous conserver? (Artículo científico)

Cita: Perales, H.R. (2021). Paysages du maïs au Mexique. Comment la diversité est-elle structurée et que voulons-nous conserver?. Revue d’ethnoécologie. Supplement 2, 20. https://doi.org/10.4000/ethnoecologie.7520

Categoría: Producción Académica

Departamentos: Departamento de Agricultura, Sociedad y Ambiente

Grupos: Agroecología

Unidades: San Cristóbal

7

Beyond subsistence: the aggregate contribution of campesinos to the supply and conservation of native maize across Mexico (Artículo científico)

Cita: Bellon, M.R., Mastretta-Yanes, A., Ponce-Mendoza, A., Ortiz-Santa María, D., Oliveros-Galindo, O., Perales, H.R., et. al.2021. Beyond subsistence: the aggregate contribution of campesinos to the supply and conservation of native maize across Mexico. Food Security. 13 (1). https://doi.org/10.1007/s12571-020-01134-815

Categoría: Producción Académica

Departamentos: Departamento de Agricultura, Sociedad y Ambiente

Grupos: Agroecología

Unidades: San Cristóbal

8

Changes in the physical, chemical, and sensory properties from three native corn landraces from Chiapas using two nixtamalization times (Artículo científico)

Cita: Palacios-Pola, G., Perales, H.R., Figueroa-Cárdenas, J., Hernández-Estrada, Z.J.2021. Changes in the physical, chemical, and sensory properties from three native corn landraces from Chiapas using two nixtamalization times. International Journal of Gastronomy and Food Science. 25. https://doi.org/10.1016/j.ijgfs.2021.1003737

Categoría: Producción Académica

Departamentos: Departamento de Agricultura, Sociedad y Ambiente

Grupos: Agroecología

Unidades: San Cristóbal

9

Emociones, semillas nativas y cambio climático: el movimiento de soberanía de las semillas en Chiapas, México (Artículo científico)

Cita: Hernández-Rodríguez, C., Perales, H.R., Jaffee, D.2020. Emociones, semillas nativas y cambio climático: el movimiento de soberanía de las semillas en Chiapas, México. Estudios de Cultura Maya. 56. 10.19130/iifl.ecm.2020.56.2.000932

Categoría: Producción Académica

Departamentos: Departamento de Agricultura, Sociedad y Ambiente

Grupos: Agroecología

Unidades: San Cristóbal

10

Transcriptional differentiation of UV-B protectant genes in maize landraces spanning an elevational gradient in Chiapas, Mexico (Artículo científico)

Cita: Kost, M.A., Perales, H.R., Wijeratne, S., Wijeratne, A.J. , Stockinger, E.J., Mercer, K.L.2020. Transcriptional differentiation of UV-B protectant genes in maize landraces spanning an elevational gradient in Chiapas, Mexico. Evolutionary Applications. 13. 10.1111/eva.129541949-1967

Categoría: Producción Académica

Departamentos: Departamento de Agricultura, Sociedad y Ambiente

Grupos: Agroecología

Unidades: San Cristóbal



Primera - Anterior - 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - Siguiente - Última Mostrando 1 de 10 de 52 Registros